Prohledat tento blog

11. července 2012

Testy plně naloženého handbike kolem Neuziderského jezera

S kamarádem Luďkem Benadou a jeho přítelkyní Katkou jsme už rok plánovali, že si objedeme Neuziderské jezero. A teď v přípravě na objezd se nám tento plán náramně hodil. Tedy mně.
Bohužel nám nepřálo počasí. Strašné horko , a jen pár hodin dne, kdy jsme mohli vyrazit na skvělou stezku kolem jezera... Ale i tak jsme z celkových 133km ujeli kilometrů 90.

Poznali jsme i lodní dopravu přes jezero, perfektní obsluhu kapitána lodi, který naložil s pomocí dalších cestujících naše těžké handbike a nákladní cyklovozík. Poznali jsme maďarský TermálCamp v Hegykö, perfektní bezbariérové pokoje v Pensionu Tornácos, pár metrů od termálu...
Poznali jsme perfektně bezbariérové kempy podél jezera.
Vrátíme se !!! a tento krát s více handbikery, s rodinami se zdravotně postiženými dětmi v cyklovozíčcích...
Neuzidere, DOSTANEME TĚ !!! :-))

Celou fotogalerii najdete, ZDE, na  Rajčeti.





Jízda s plně naloženým handbikem odhalila několik malých detailů, které je třeba ještě rychle dodělat, nicméně to byla skvělá zkušenost, a testy se povedly. Malinko jsem zaváhal, zda vše uvezu na handbike, zda nebudu muset použít nákladní cyklovozík, který táhla Kačka. Bože ta si s námi vytrpěla :-(( Ale nakonec se jí vše líbilo. Bylo to pro ni první takové dobrodružství na kole. A uspěla :-)) Vydržela. A těší se na další, ale lépe naplánované cyklotoulky po evropských cyklostezkách.

K tomu výrazu "lépe naplánované" se musím vrátit. Víte, neumíte si představit, jaký je problém najít bezbariérové ubytování i v tak moderním Rakousku, aniž by jste pak zbytek měsíce žrali jen suchary...
A tak jsme teď zjistili, jaké jsou u jezera možnosti, a třeba tuto stezku zprostředkujeme dalším handbikerům-vozíčkářům a jejich rodinám. A nebo rodinám s dětmi, které se mohou vozit jen ve speciálních cyklovozíčcích.

Žádné komentáře: